domingo, 21 de septiembre de 2014

El Aura. Jaume Agost.


Que es el aura



Em remetisc a un article publicat per la universitat de Granada. Si puguere resumir tot en una frase serie, que el aura es podrie traduir com una interpretacio de tots els sentits emocionals per part de una altra persona, mitjançant la sinestesia, que tecnicament es la utilització de tots els sentits alhora interconectats que permitixen una comunicació entre estos, es a dir, podriem asociar les persones, als seus sentiments o estat animic (mitjançant la vista) un color.



Investigadors espanyols han descobert que molts dels individus que diuen ser capaços de veure l'aura de les persones, els coneguts popularment com "curanderos" o "santons", presenten en realitat un fenomen neuropsicològic anomenat sinestèsia (en concret, sinestèsia emocional), que explicaria científicament aquesta suposada "virtut".

Els sinéstetas "barregen" els cinc sentits, en tenir més interconnectades les àrees del cervell encarregades de processar cadascun dels estímuls, de manera que són capaços de veure o paladejar un so, per exemple, sentir un gust o associar a les persones amb un determinat color.

En un article publicat a la prestigiosa revista Consciousness and Cognition, els professors del Departament de Psicologia Experimental de la Universitat de Granada Óscar Iborra, Luis Pastor i Emilio Gómez Milà han ofert, per primera vegada al món, una explicació científica al fenomen esotèric de l'aura, un suposat camp energètic de radiació lluminosa multicolor que envoltaria a les persones a manera de halo i que resulta invisible per a la gran majoria dels éssers humans.

En termes neurològics, la sinestèsia consisteix que en el cervell de certes persones (els sinéstetas) es produeix un "encreuament de cables" o connexions sinàptiques que no existeixen en la majoria de les persones normals. Aquest fet "els permet establir associacions automàtiques entre regions cerebrals que habitualment no estan connectades", segons explica el professor Gómez Milà, una qualitat que tindrien molts dels curanderos que diuen poder veure l'aura.